Skip to content

Onko HCI Pilvi oikea valinta sinulle?

Alunperin julkaistu ficolo.com sivustolla vuonna 2021.

Saatko nykyisestä pilvi-infrastruktuuristasi kaiken irti? Tarvitsetko pienempiä kustannuksia, parempaa hallintaa tai ehkäpä haluat ympäristön, joka on skaalautuvampi? Silloin HCI eli hyperkonvergoitu infrastruktuuri voi olla oikea valinta sinulle.

HCI Pilvi

Perinteinen datakeskusarkkitehtuuri on kolmiportainen: erilliset laskenta-, tallennus- ja verkkolaitteet, jotka vaativat kukin oman asiantuntemuksensa käyttöä ja hallintaa varten. Tämäntyyppinen arkkitehtuuri voi olla kallis rakentaa ja käyttää, koska jokainen infrastruktuurin osa on ostettava ja hallinnoitava erikseen.

Ketteryyden puute ja arkkitehtuurin käyttöönottoon kuluva aika ajaa organisaatiot usein julkisiin pilvipalveluihin, joiden käyttöönotto on helppoa ja nopeaa. Vaikka organisaatio hyötyy julkisen pilvipalvelun helppokäyttöisyydestä, se joutuu kuitenkin myös kärsimään hallinnan puutteesta, korkeammista kustannuksista sekä yritystason tietoturvan puutteesta.

Perinteinen infrastruktuuri ja julkinen pilvi eivät kuitenkaan ole ainoita organisaatioiden käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Nykyaikaisella laitteistolla voidaan koko infrastruktuuri yhdistää ja käyttää x86-pohjaisia palvelimia, joissa on sisäiset SSD-asemat. Tämäntyyppistä infrastruktuuria kutsutaan hyperkonvergoiduksi infrastruktuuriksi tai lyhyesti HCI pilveksi.

Miksi HCI pilvi:

Miksi HCI pilvi:

HCI tarjoaa perinteistä infrastruktuuria paremman ketteryyden ja alhaisemmat kustannukset ilman julkisen pilven haittapuolia. Pääomakustannukset pienenevät, koska infrastruktuuria varten tarvitsee hankkia pelkästään x86-palvelimia eikä erillisiä tallennus- tai verkkolaitteita. Ja sen ansiosta, että kaikki tapahtuu palvelimissa, toiminnoista tulee paljon yksinkertaisempia ja niiden hallinnointi vaatii vähemmän sekä aikaa että asiantuntemusta.

HCI-laitteisto voidaan ottaa käyttöön jopa muutamassa tunnissa, ja työkuormat voidaan käynnistää muutamissa minuuteissa. Käyttöönotosta voi hyötyä myös liiketoiminta LUN:ien ja volyymien kaltaisia monimutkaisia rakenteita ei tarvita, koska konfigurointi perustuu sovelluksiin mukautettuihin käytäntöihin. Myöskään skaalautuvuus ei ole ongelma, sillä asemia ja palvelimia voidaan lisätä ilman häiriöitä – ilman suuria konfigurointi- tai pääomakustannuksia.

HCI pilven edut:

HCI pilvi tarjoaa julkisen pilven joustavan skaalautuvuuden ja yksityisen pilven hallittavuuden ja turvallisuuden, mikä yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet. Se on hyvä vaihtoehto, kun käyttöönotto on pienimuotoisempaa – suuremmissa kokonaisuuksissa HCI voi johtaa alioptimoituun järjestelmään. Kun käyttö on riittävän laajamittaista, voi olla parempi, että laskenta ja tallennus on erotettu toisistaan. HCI soveltuu myös parhaiten organisaatioille, joilla ei ole valtavia määriä harvoin käytettävää dataa, mutta jotka vaativat, että tiedot haetaan nopeasti ja tallennetaan HCI-järjestelmään.

Valitun arkkitehtuurin tulisi aina perustua liiketoimintavaatimuksiin: jotkin yritykset vaativat ainutlaatuisen alustan, toisille taas riittää myös vähemmän kustomoitu pilvialusta. Ficolo auttaa sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön juuri sinun yrityksellesi sopivan pilvialustan. Ota yhteyttä ja keskustellaan siitä, mikä on oikea pilviratkaisu juuri sinun tarpeisiisi.