Skip to content

Ficolon toiminnot siirtyvät Verne Global brändin alle

VERNE_The AIr facade
VERNE_The AIr facade

Alunperin julkaistu ficolo.com sivustolla vuonna 2022.

Ficolo ja sen kolme datakeskuskusta – The Air Helsingissä, The Rock Porissa ja The Deck Tampereella – tarjoavat jatkossa palveluitaan Verne Global brändillä. Muutos ei vaikuta asiakassuhteisiin vaan kaikki Ficolon tähän asti tarjoamat palvelut säilyvät ennallaan ja jatkuvat kuten aiemminkin.


Uudelleenorganisointi liittyy huhtikuussa 2022 tehtyyn yrityskauppaan, jossa Ficolo myytiin brittiläiselle Digital 9 Infrastructure plc:lle. Digital 9 on keskittänyt kaikki datakeskuspalvelunsa Verne Global brändin alle. Suomen kolmen datakeskuksen (yhteenlaskettu kapasiteetti 23MW, laajennettavissa 90MW asti) lisäksi Verne Globalilla on suuri datakeskus Islannissa (40 MW kapasiteetti vuonna 2023, laajennettavissa 100 MW asti). Kaikki keskukset käyttävät 100 prosenttisesti uusiutuvilla energiamuodoilla tuotettua sähköä.


”Kestävä kehitys on ollut Ficolon ytimessä perustamisestamme asti ja koko toimintamme on sertifioitu ilmastoneutraaliksi. Verne Global jakaa samat arvot, yhdessä voimme entisestään kehittää toimintaamme. Asiakkaillemme saman brändin alla toimiminen tarkoittaa entistä laajempia kansainvälisiä yhteyksiä”, Ficolo Oy:n toimitusjohtaja ja perustaja Seppo Ihalainen sanoo.


Ficolon energiatehokkaiden datakeskusten myötä Verne Global on erinomaisessa asemassa vastaamaan kestävän kehityksen vaatimusten mukaisten ja läpinäkyvästi hinnoiteltujen datakeskuspalveluiden kasvavaan kysyntään. Samoin Ficolon hybridimalli, joka yhdistää pilvipalveluiden ja datakeskusten parhaat puolet, on vahva lisä palveluvalikoimaamme”, Verne Globalin toimitusjohtaja Dominic Ward sanoo.